Λαμπρός αναμένεται ο εορτασμός του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη.

ayavukla37
10αι φέτος προγραμματίζεται να εορτασθεί η μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου Σμύρνης, στον ιστορικό Ναό των Αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου, στην περιοχή Μπασμανέ της Σμύρνης.
Η μνήμη του (6 Φεβρουαρίου) θα προεορτασθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Ο Ναός αυτός είναι από τους ελαχίστους διασωθέντες Ορθοδόξους Ναούς μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Σμύρνης, ο οποίος στέγαζε την ομώνυμη Ορθόδοξη ενορία.
   Επισκευάστηκε από τις Τουρκικές Αρχές, οι οποίες τον παραχωρούν στην Ορθόδοξη Κοινότητα για την τέλεση Ιερών Ακολουθιών, ενώ τον χρησιμοποιούν και ως χώρο εκδηλώσεων.
   Στον εφετεινό εορτασμό θα συμετάσχουν, εκτός από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, και οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ανταποκριθέντες σε αδελφική πρόσκληση του επιχωρίου Επισκόπου.
   Ο Σεβ. κ. Ιωάννης θα αφιχθεί στη Σμύρνη επί κεφαλής κληρικών συνεργατών αυτού καί προσκυνητών από την Επαρχία αυτού.
   Θα παραδώσει μάλιστα στον Μητροπολίτη Σμύρνης και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Βουκόλου, κτήμα του Πρωτοσυγκέλλου αυτού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Ευσεβίου Σπουργίτη, προς αγιασμό του πιστού λαού της Σμύρνης.
   Κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλει χορωδία υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Π. Χαβιαρλή, Λαμπαδαρίου του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Πέτρου Άργους.
   Τα μέλη αυτής θα παρουσιάσουν και παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Ρωμαίικος Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύνδεσμος Σμύρνης, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κόνακ.