Τρίτη
7 Δεκεμβρίου

Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, Γερασίμου του ασκητού του εξ Ευβοίας

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

DemreStNickChurch02 300


ag nikolaos2 19ην Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, επί τη μνήμη του αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Βασιλική του αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας. Προεστώς της Ευχαριστιακής Σύναξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου.

Συλλειτούργησαν:  ο αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Ανισέγκο, Εφημέριος του ιερού Ναού αγίου Αλυπίου Αττάλειας, ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κατζιγκάς, Εφημέριος του ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπλάθρας, Πρωτοσυγκελλεύων  της  ιεράς  Μητροπόλεως  Μονεμβασίας και Σπάρτης,  ο πρεσβύτερος Βασίλειος  Ιωαννίδης, Εφημέριος του ιερού Ναού αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου και ο Διάκονος Παϊσιος  Κοκκινάκης, κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησιάστηκαν: η Γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη κ. Αργυρώ Παπούλια με τον σύζυγό της, ο Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε και πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του αγίου Νικολάου, ιατρός Παναγιώτης Κολιομιχάλης με ομάδα προσκυνητών, προσκυνητές από την Ρόδο και Ρώσοι κάτοικοι των Μύρων – Αττάλειας.


Ανασκαφές  στα παράλια της Μικράς Ασίας.

18την πόλη των Μύρων, στα παράλια της Μικράς Ασίας, ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει από το 2009, αποκάλυψαν, μετά από 700 χρόνια, μία Βυζαντινή Εκκλησία, που ήταν “θαμμένη κάτω από 18 πόδια λάσπης”, όπως γράφουν οι New York Times, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες.


Λύκιοι.

15μυστηριώδης αρχαίος λαός της Μικρασίας, που έφτιαχνε λαξευτούς τάφους και πίστευε στην ζωή μετά τον θάνατο...

 

 

 

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ