Τρίτη
7 Δεκεμβρίου

Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, Γερασίμου του ασκητού του εξ Ευβοίας

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

 Θεοφάνεια στον ιερό Ναό αγίου Βουκόλου Σμύρνης.

 

smirnis

18την σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης που κόστισε την ζωή σε 4 άτομα και οδήγησε ακόμα 10 στο Νοσοκομείο, εορτάστηκαν και φέτος στην Μικρασιατική μεγαλούπολη της Σμύρνης και συγκεκριμένα στον ιερό Ναό του αγίου Βουκόλου, μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια,  τα Θεοφάνεια, παρουσία δεκάδων πιστών της ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης, προσκυνητών από την Ελλάδα, αλλά και με την παρουσία των ελληνικών και τουρκικών αρχών.
         Το πρωί της κυριώνυμης   ημέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής,  στον κατάμεστο ιερό Ναό του αγίου Βουκόλου, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, καθώς επίσης και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτης Σμύρνης  κ. Βαρθολομαίος,  συλλειτουργών  με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο.

smirnis 1
        Συλλειτούργησαν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου και Αχαρνών, πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σέρβος, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος Αδαμίδης, ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κατζιγκάς, Εφημέριος του ιερού Ναού της αγίας Φωτεινής Σμύρνης  και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Αλέξανδρος Καλιανίδης. Το αναλόγιο λάμπρυνε ο εκ Δράμας καλλικέλαδος Ψάλτης, Σωτήρης Τσεπίδης.
        Μετά την τέλεση της θείας Λειτουργίας οι πιστοί με πομπή κατέληξαν στον κόλπο της Σμύρνης όπου 5 πιστοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά κατά την διάρκεια του καθαγιασμού των υδάτων.smirnis 2

smirnis 5smirnis 6smirnis 4smirnis 7

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ