Τρίτη
7 Δεκεμβρίου

Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, Γερασίμου του ασκητού του εξ Ευβοίας

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

vasilopita smirnis 1816ραγματοποιήθηκε την 8η Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.
Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου  κ. Βαρθολομαίου.


    Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίηκης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. vasilopita smirnis 19
    Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη-Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στην Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Παν- επιστήμια.
   Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Εφημέριος του ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Σμύρνης Πρωτοπρεσβύτερος  Αθανάσιος Κατζιγκάς, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στην Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαυοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.

 

vasilopita smirnis 20vasilopita smirnis 22vasilopita smirnis 25vasilopita smirnis 24

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ