Τρίτη
7 Δεκεμβρίου

Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, Γερασίμου του ασκητού του εξ Ευβοίας

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

smyrnis 3a

16ροσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς.
   Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη του Οικουμενικού θρόνου, ο οποίος όπως σημείωσε «κομίζει την ευλογία και την ευχή της Μητρός Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τη επινεύσει του Οποίου εξελέγη ο πρώτος Μητροπολίτης της ιστορικής και μαρτυρικής Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης μετά τους δίσεκτους χρόνους και καιρούς».

   Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον οικείο Επίσκοπο κ. Αμφιλόχιο δια την πρόσκληση και μετέφερε προς τον λαό του Θεού την Πατρική ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου.
Αναφέρθηκε εις την διακονία που του ανέθεσε η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία εγκαθιστώντας τον Μητροπολίτη Σμύρνης, ως «υψίστη ευλογία, τιμή και ευθύνη».
   Σημείωσε, μετ΄ εμφάσεως, το «εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας», το οποίο έλαβε χώρα εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την ουσιαστική και επιτυχή συμβολή της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ως και της ΟΑΚ εις το μέγα αυτό γεγονός.
   Ακολούθως ομίλησε περί της Ευαγγελικής περικοπής σημειώνοντας ότι «ο πλούτος είναι δωρεά της αγάπη του Θεού εις τον άνθρωπο δια να τον αντιδωρεί εις την ανακούφιση του πάσχοντος και εμπερίστατου συνανθρώπου».
   Κατά την σύντομη παραμονή του εις την Ι.Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου προσκύνησε την Ι. Μονή Παναγίας Χρυοσκαλιτίσσης και επισκέφθηκε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.
   Επίσης συναντήθηκε με ομάδα γυναικών εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, οι οποίες τις ημέρες αυτές φιλοξενούνται εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, μετέχουσες σε ειδικό Πρόγραμμα.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ